Endelig kan vi sælge en af vores mest elskede flerårige grøntsager.
-
Endelig kan vi sælge en af vores mest elskede flerårige grøntsager. Grøntsagen er en spiselig blomst - med floral smag af grøntsagsbouillon - der vokser på en busk og derfor kommer i overflod. Skuddene om foråret er spiselige og har en lignende smag. Man planter en busk og så kommer grøntsagen igen år efter år efter år ... Det har taget nogle år via trial-and-error at opformere den, men nu har vi første hold klar til at komme ud i haverne! https://rodoglund.dk/blaerenoed-staphylea-sp
-
Endelig kan vi sælge en af vores mest elskede flerårige grøntsager. Grøntsagen er en spiselig blomst - med floral smag af grøntsagsbouillon - der vokser på en busk og derfor kommer i overflod. Skuddene om foråret er spiselige og har en lignende smag. Man planter en busk og så kommer grøntsagen igen år efter år efter år ... Det har taget nogle år via trial-and-error at opformere den, men nu har vi første hold klar til at komme ud i haverne! https://rodoglund.dk/blaerenoed-staphylea-sp
I Georgien er det almindeligt at servere mælkesyregærede blomsterknopper af blærenød med rå løg og olie om foråret. Fra 25 buske i baghaven kan Nazy’s Guest House i Georgien fx høste 30 kg blomster hvert år. Smagen er syrlig, grøntsagsagtig og floral og blomsterne har et dejligt bid.
-
I Georgien er det almindeligt at servere mælkesyregærede blomsterknopper af blærenød med rå løg og olie om foråret. Fra 25 buske i baghaven kan Nazy’s Guest House i Georgien fx høste 30 kg blomster hvert år. Smagen er syrlig, grøntsagsagtig og floral og blomsterne har et dejligt bid.
Skuddene om foråret smager ligesom blomsterne mildt grøntsagsagtigt – det tætteste vi kan komme på det er bouillon. I østasien har man en lang tradition for at spise forårsskud på vedplanter (buske og træer). Det er en af de letteste måder at dyrke grønt på. Vi har stort set ikke nogen kultur for det i vores del af verden, men hvis man kan lige hands-off gartneri og at kunne høste en grøntsag forår efter forår stort set uden pasning, så er det her et af de bedste bud.
-
Skuddene om foråret smager ligesom blomsterne mildt grøntsagsagtigt – det tætteste vi kan komme på det er bouillon. I østasien har man en lang tradition for at spise forårsskud på vedplanter (buske og træer). Det er en af de letteste måder at dyrke grønt på. Vi har stort set ikke nogen kultur for det i vores del af verden, men hvis man kan lige hands-off gartneri og at kunne høste en grøntsag forår efter forår stort set uden pasning, så er det her et af de bedste bud.
Vi har haft blærenød i forsøgshaven i ca. 10 år nu og har ikke gjort noget efter udplantning og muligvis lidt lugning i etableringsåret. Når først busken er kommet i gang at blomstre, så producerer den uden nogen pasning.
-
M malte@radikal.social shared this topic