På mit arbejde forædler vi lupiner så det er lidt pinligt at jeg skal til porto for at smage lupiner for første gang.
-
På mit arbejde forædler vi lupiner så det er lidt pinligt at jeg skal til porto for at smage lupiner for første gang. Bedste undskyldning er at vi forædler blå lupiner med fokus på dyrefoder og det her er gule lupiner med meget større frø, og desværre også skidt blomstringstiming for os i Norden. De var syltet i salt og rosmarin, jeg tror som friske frø? Ellers som udblødte frø. De er bedst når man bider hul på skallen og smutter frøet ud. De smager mildt af salt og et eller andet som jeg ikke har en reference på - lupin sikkert
-
På mit arbejde forædler vi lupiner så det er lidt pinligt at jeg skal til porto for at smage lupiner for første gang. Bedste undskyldning er at vi forædler blå lupiner med fokus på dyrefoder og det her er gule lupiner med meget større frø, og desværre også skidt blomstringstiming for os i Norden. De var syltet i salt og rosmarin, jeg tror som friske frø? Ellers som udblødte frø. De er bedst når man bider hul på skallen og smutter frøet ud. De smager mildt af salt og et eller andet som jeg ikke har en reference på - lupin sikkert
@pms what! Jeg har ikke fattet at det var lupiner. Det er en god snack!
-
@pms what! Jeg har ikke fattet at det var lupiner. Det er en god snack!
@pms du må lige sige til hvis de blå lupiner smager godt!
-
På mit arbejde forædler vi lupiner så det er lidt pinligt at jeg skal til porto for at smage lupiner for første gang. Bedste undskyldning er at vi forædler blå lupiner med fokus på dyrefoder og det her er gule lupiner med meget større frø, og desværre også skidt blomstringstiming for os i Norden. De var syltet i salt og rosmarin, jeg tror som friske frø? Ellers som udblødte frø. De er bedst når man bider hul på skallen og smutter frøet ud. De smager mildt af salt og et eller andet som jeg ikke har en reference på - lupin sikkert
@pms Regner vi dem ikke som invasive i DK? Jeg ser dem langs vejene i stort antal ud mod Djursland. Hvis man kan spise dem er det jo en anden sag!
Se om du kan lokke nogle opskrifter ud af portugisianerne!
Edit:
"Most lupins are of the ‘bitter’ type that have a high concentration of a toxic alkaloid called ‘lupanine’. The symptoms of poisoning are numerous including dilated pupils, dizziness and confusion. To prepare these lupins, it is necessary to boil and soak the lupin seeds before cooking to leach out the toxins. Research has shown that it is essential to soak them for 5 days, otherwise there is the danger that significant quantities of the alkaloid will remain."
Så... man skal lige være påpasselig!
-
@pms Regner vi dem ikke som invasive i DK? Jeg ser dem langs vejene i stort antal ud mod Djursland. Hvis man kan spise dem er det jo en anden sag!
Se om du kan lokke nogle opskrifter ud af portugisianerne!
Edit:
"Most lupins are of the ‘bitter’ type that have a high concentration of a toxic alkaloid called ‘lupanine’. The symptoms of poisoning are numerous including dilated pupils, dizziness and confusion. To prepare these lupins, it is necessary to boil and soak the lupin seeds before cooking to leach out the toxins. Research has shown that it is essential to soak them for 5 days, otherwise there is the danger that significant quantities of the alkaloid will remain."
Så... man skal lige være påpasselig!
@EvilCartyen @pms Man skal også være påpasselig for de mennesker, der hvert år finder anledning til at stoppe på motorvejen for at plukke de pæne lupiner når de blomstrer! (Det ikk' løgn, jeg har set det en del gange efterhånden).
🪻
-
@EvilCartyen @pms Man skal også være påpasselig for de mennesker, der hvert år finder anledning til at stoppe på motorvejen for at plukke de pæne lupiner når de blomstrer! (Det ikk' løgn, jeg har set det en del gange efterhånden).
🪻
-
-
@pms du må lige sige til hvis de blå lupiner smager godt!
@reynir det bliver noget pilleværk… men jeg tror smagen er den samme. Ved du om de laves med udblødte eller friske frø?
-
@reynir det bliver noget pilleværk… men jeg tror smagen er den samme. Ved du om de laves med udblødte eller friske frø?
@pms nej! Men det er vist noget med at de ligger i saltlage