Vel vel, solbærvinen er satt, så nå er det bare å la gjærsoppen få mumse sukker og mangedoble seg over de neste par dagene, før gjæringa tar til for fullt mot slutten av helga..
-
Vel vel, solbærvinen er satt, så nå er det bare å la gjærsoppen få mumse sukker og mangedoble seg over de neste par dagene, før gjæringa tar til for fullt mot slutten av helga..
Oppskrift:
1,5L vann/kg bær
0,5kg sukker/kg bærGrovt sett denne fremgangsmåten: https://www.instructables.com/Blackcurrant-Wine-DIY-Recipe/
-
Vel vel, solbærvinen er satt, så nå er det bare å la gjærsoppen få mumse sukker og mangedoble seg over de neste par dagene, før gjæringa tar til for fullt mot slutten av helga..
Oppskrift:
1,5L vann/kg bær
0,5kg sukker/kg bærGrovt sett denne fremgangsmåten: https://www.instructables.com/Blackcurrant-Wine-DIY-Recipe/
@cmyrland oi, kanskje det er det vi skal gjøre med solbærene! Det hørtes godt ut.
-
@cmyrland oi, kanskje det er det vi skal gjøre med solbærene! Det hørtes godt ut.
@leneeeide Ja, jeg synes flere folk burde prøve å lage alkohol av hva de enn har i hagen
Kjøp gjerne boka til Johan Setnes: https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/vin-med-smaker-fra-naturen-9788202618780 og om du har anledning, besøk vingården hans i Romsdalen: http://www.tuenvin.no/
Fwiw, vinen jeg lager nå er spontanfermentert, altså bruker jeg villgjæra som sitter på bæra i stedet for å kjøpe vingjær. Setnes ville nok rynket på nesen av denslags, men jeg er generelt fan av spontanfermentert øl og vin..
-
@leneeeide Ja, jeg synes flere folk burde prøve å lage alkohol av hva de enn har i hagen
Kjøp gjerne boka til Johan Setnes: https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/vin-med-smaker-fra-naturen-9788202618780 og om du har anledning, besøk vingården hans i Romsdalen: http://www.tuenvin.no/
Fwiw, vinen jeg lager nå er spontanfermentert, altså bruker jeg villgjæra som sitter på bæra i stedet for å kjøpe vingjær. Setnes ville nok rynket på nesen av denslags, men jeg er generelt fan av spontanfermentert øl og vin..
@cmyrland @leneeeide Eg prøvde meg på “ginger bug” for ingefærøl for nokre år sidan, men det var dårleg tima med ei heitebølgje og øite moglegheit for temperaturregulering så den spontaneksplosjonsfermenterte :,(
-
@cmyrland @leneeeide Eg prøvde meg på “ginger bug” for ingefærøl for nokre år sidan, men det var dårleg tima med ei heitebølgje og øite moglegheit for temperaturregulering så den spontaneksplosjonsfermenterte :,(
@tanketom ups.. sånt skjer av og til, ja. Nå er vel ikke den type fermentering veldig hissig i utgangspunktet, men jeg stusser veldig på at disse ginger bug-fermenteringene ol. som regel gjøres i lukkede beholdere. Få på en gjærlås, så har man bedre kontroll på denslags. Hos meg står bøtta åpen med bare en kopphåndduk over seg, slik at CO2-en kan stikke av uten problem når det drar seg til
det blir bra fres etterhvert... @leneeeide
-
@tanketom ups.. sånt skjer av og til, ja. Nå er vel ikke den type fermentering veldig hissig i utgangspunktet, men jeg stusser veldig på at disse ginger bug-fermenteringene ol. som regel gjøres i lukkede beholdere. Få på en gjærlås, så har man bedre kontroll på denslags. Hos meg står bøtta åpen med bare en kopphåndduk over seg, slik at CO2-en kan stikke av uten problem når det drar seg til
det blir bra fres etterhvert... @leneeeide
@cmyrland @leneeeide Orsak, eg burde ha vore meir nøyaktig. Det var meir at fermenteringa "eksploderte" – AKA villgjæren++ blei til eit grønt lag på toppen.
-
@cmyrland @leneeeide Orsak, eg burde ha vore meir nøyaktig. Det var meir at fermenteringa "eksploderte" – AKA villgjæren++ blei til eit grønt lag på toppen.
@tanketom å sånn nå
ja, det er kjedelig. Har mistet noen brygg til acetobakter-oppblomstring, mugg og annet faenskap. Det er skikkelig drit. Mye jobb og pes for ingenting.. @leneeeide