På anden kanal tales om mad/ egnsretter - det fik mig til at finde min mormors gamle husflidsbog fra 1944 frem.
-
På anden kanal tales om mad/ egnsretter - det fik mig til at finde min mormors gamle husflidsbog fra 1944 frem.
Meget original opskrift på æbleflæsk (måske mest som kuriosum), eller i hvert fald af ældre dato
.
Jeg er ikke en, der ellers har "minder i ting". Men denne kogebog har jeg beholdt. Med min mormors håndskrevne noter og tilføjelser i sirlig skråskrift
️
@MThaastrup Den gad jeg godt snuse i!
Hvad er opskriften på æbleflæsk? Vi har en familieopskrift som er meget mindre 'marmelade-agtig' end den traditionelle fynske.
-
@MThaastrup Den gad jeg godt snuse i!
Hvad er opskriften på æbleflæsk? Vi har en familieopskrift som er meget mindre 'marmelade-agtig' end den traditionelle fynske.
@lbheuschkel
Opskrift:300 g saltet Flæsk
750 g Æbler
ca. 100 g Sukker
Flæsket skæres i tynde Skiver, lægges paa den varme Pande og steges. Under Stegningen hældes Fedtet fra een Gang, saa Flæsket kan blive sprødt. Naar det er pænt lysebrunt, tages det op, de vaskede, men ikke skrællede Æbler skæres i ensartede Stykker og steges møre under Omrøring i lidt af Fedtet i Panden. Smages til med Sukker. Æbler og Flæsk serveres paa samme Stegefad.
-
@lbheuschkel
Opskrift:300 g saltet Flæsk
750 g Æbler
ca. 100 g Sukker
Flæsket skæres i tynde Skiver, lægges paa den varme Pande og steges. Under Stegningen hældes Fedtet fra een Gang, saa Flæsket kan blive sprødt. Naar det er pænt lysebrunt, tages det op, de vaskede, men ikke skrællede Æbler skæres i ensartede Stykker og steges møre under Omrøring i lidt af Fedtet i Panden. Smages til med Sukker. Æbler og Flæsk serveres paa samme Stegefad.
@lbheuschkel Så den opskrift er faktisk to separate komponenter, og ikke marmeladeagtig. Jeg husker heller ikke min mormors udgave som marmeladeagtig dengang.
Selvom hun var ærkefynbo
-
@lbheuschkel
Opskrift:300 g saltet Flæsk
750 g Æbler
ca. 100 g Sukker
Flæsket skæres i tynde Skiver, lægges paa den varme Pande og steges. Under Stegningen hældes Fedtet fra een Gang, saa Flæsket kan blive sprødt. Naar det er pænt lysebrunt, tages det op, de vaskede, men ikke skrællede Æbler skæres i ensartede Stykker og steges møre under Omrøring i lidt af Fedtet i Panden. Smages til med Sukker. Æbler og Flæsk serveres paa samme Stegefad.
@MThaastrup ... Den er faktisk meget lig vores hem'lige familieopskrift, bortset fra at sukkeret specifikt skal være farin.
-
@lbheuschkel Så den opskrift er faktisk to separate komponenter, og ikke marmeladeagtig. Jeg husker heller ikke min mormors udgave som marmeladeagtig dengang.
Selvom hun var ærkefynbo
@MThaastrup Det er lidt sjovt, for i dag er æbleflæsk mere som sød marmelade med lidt bacon bidder ovenpå.
-
@MThaastrup ... Den er faktisk meget lig vores hem'lige familieopskrift, bortset fra at sukkeret specifikt skal være farin.
@lbheuschkel
Min mormor brugte ofte farin til mange ting, men jeg kan desværre ikke huske, om hun gjorde til æbleflæsk - i så fald er det en af de ting, hun er kommet på senere, og som ikke har forplanter sig til notaterne -
@MThaastrup Det er lidt sjovt, for i dag er æbleflæsk mere som sød marmelade med lidt bacon bidder ovenpå.
@lbheuschkel @MThaastrup Det der er den slags æbleflæsk jeg er vokset op med hjemme hos mormor og morfar på Fyn…
-
@lbheuschkel @MThaastrup Det der er den slags æbleflæsk jeg er vokset op med hjemme hos mormor og morfar på Fyn…
@SorenMRiis @lbheuschkel den marmeladeagtige, eller min mormors?
-
På anden kanal tales om mad/ egnsretter - det fik mig til at finde min mormors gamle husflidsbog fra 1944 frem.
Meget original opskrift på æbleflæsk (måske mest som kuriosum), eller i hvert fald af ældre dato
.
Jeg er ikke en, der ellers har "minder i ting". Men denne kogebog har jeg beholdt. Med min mormors håndskrevne noter og tilføjelser i sirlig skråskrift
️
@MThaastrup Så vil jeg lige smide min oldemors koge-/bagebog ind i tråden; hun må have startet den omkring 1911, da hun kom ud at tjene første gang.
-
@MThaastrup Så vil jeg lige smide min oldemors koge-/bagebog ind i tråden; hun må have startet den omkring 1911, da hun kom ud at tjene første gang.
@SorenMRiis Neeeej hvor fint 🤩
-
@SorenMRiis Neeeej hvor fint 🤩
@MThaastrup Den er lidt skrøbelig, så den bor i en kuvert med min mormors følgebrev fra da hun forærede den til min mor... Men af og til kommer den da frem, og vi har da også bagt efter opskrifter fra den. (Jeg har også den sølvske min oldemor fik som afskedsgave fra den første gård hun tjente på.)