Skip to content
  • Hjem
  • Seneste
  • Etiketter
  • Populære
  • Verden
  • Bruger
  • Grupper
Temaer
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • Default (No Skin)
  • No Skin
Kollaps
FARVEL BIG TECH
  1. Forside
  2. Ikke-kategoriseret
  3. På anden kanal tales om mad/ egnsretter - det fik mig til at finde min mormors gamle husflidsbog fra 1944 frem.

På anden kanal tales om mad/ egnsretter - det fik mig til at finde min mormors gamle husflidsbog fra 1944 frem.

Planlagt Fastgjort Låst Flyttet Ikke-kategoriseret
12 Indlæg 3 Posters 0 Visninger
  • Ældste til nyeste
  • Nyeste til ældste
  • Most Votes
Svar
  • Svar som emne
Login for at svare
Denne tråd er blevet slettet. Kun brugere med emne behandlings privilegier kan se den.
  • lbheuschkel@helvede.netL lbheuschkel@helvede.net

    @MThaastrup Den gad jeg godt snuse i!

    Hvad er opskriften på æbleflæsk? Vi har en familieopskrift som er meget mindre 'marmelade-agtig' end den traditionelle fynske. 🙂

    mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
    mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
    mthaastrup@helvede.net
    wrote sidst redigeret af mthaastrup@helvede.net
    #3

    @lbheuschkel
    Opskrift:

    300 g saltet Flæsk

    750 g Æbler

    ca. 100 g Sukker

    Flæsket skæres i tynde Skiver, lægges paa den varme Pande og steges. Under Stegningen hældes Fedtet fra een Gang, saa Flæsket kan blive sprødt. Naar det er pænt lysebrunt, tages det op, de vaskede, men ikke skrællede Æbler skæres i ensartede Stykker og steges møre under Omrøring i lidt af Fedtet i Panden. Smages til med Sukker. Æbler og Flæsk serveres paa samme Stegefad.

    mthaastrup@helvede.netM lbheuschkel@helvede.netL 2 Replies Last reply
    0
    • mthaastrup@helvede.netM mthaastrup@helvede.net

      @lbheuschkel
      Opskrift:

      300 g saltet Flæsk

      750 g Æbler

      ca. 100 g Sukker

      Flæsket skæres i tynde Skiver, lægges paa den varme Pande og steges. Under Stegningen hældes Fedtet fra een Gang, saa Flæsket kan blive sprødt. Naar det er pænt lysebrunt, tages det op, de vaskede, men ikke skrællede Æbler skæres i ensartede Stykker og steges møre under Omrøring i lidt af Fedtet i Panden. Smages til med Sukker. Æbler og Flæsk serveres paa samme Stegefad.

      mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
      mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
      mthaastrup@helvede.net
      wrote sidst redigeret af mthaastrup@helvede.net
      #4

      @lbheuschkel Så den opskrift er faktisk to separate komponenter, og ikke marmeladeagtig. Jeg husker heller ikke min mormors udgave som marmeladeagtig dengang.

      Selvom hun var ærkefynbo 😁

      lbheuschkel@helvede.netL 1 Reply Last reply
      0
      • mthaastrup@helvede.netM mthaastrup@helvede.net

        @lbheuschkel
        Opskrift:

        300 g saltet Flæsk

        750 g Æbler

        ca. 100 g Sukker

        Flæsket skæres i tynde Skiver, lægges paa den varme Pande og steges. Under Stegningen hældes Fedtet fra een Gang, saa Flæsket kan blive sprødt. Naar det er pænt lysebrunt, tages det op, de vaskede, men ikke skrællede Æbler skæres i ensartede Stykker og steges møre under Omrøring i lidt af Fedtet i Panden. Smages til med Sukker. Æbler og Flæsk serveres paa samme Stegefad.

        lbheuschkel@helvede.netL This user is from outside of this forum
        lbheuschkel@helvede.netL This user is from outside of this forum
        lbheuschkel@helvede.net
        wrote sidst redigeret af
        #5

        @MThaastrup ... Den er faktisk meget lig vores hem'lige familieopskrift, bortset fra at sukkeret specifikt skal være farin.

        mthaastrup@helvede.netM 1 Reply Last reply
        0
        • mthaastrup@helvede.netM mthaastrup@helvede.net

          @lbheuschkel Så den opskrift er faktisk to separate komponenter, og ikke marmeladeagtig. Jeg husker heller ikke min mormors udgave som marmeladeagtig dengang.

          Selvom hun var ærkefynbo 😁

          lbheuschkel@helvede.netL This user is from outside of this forum
          lbheuschkel@helvede.netL This user is from outside of this forum
          lbheuschkel@helvede.net
          wrote sidst redigeret af
          #6

          @MThaastrup Det er lidt sjovt, for i dag er æbleflæsk mere som sød marmelade med lidt bacon bidder ovenpå.

          sorenmriis@helvede.netS 1 Reply Last reply
          0
          • lbheuschkel@helvede.netL lbheuschkel@helvede.net

            @MThaastrup ... Den er faktisk meget lig vores hem'lige familieopskrift, bortset fra at sukkeret specifikt skal være farin.

            mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
            mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
            mthaastrup@helvede.net
            wrote sidst redigeret af
            #7

            @lbheuschkel
            Min mormor brugte ofte farin til mange ting, men jeg kan desværre ikke huske, om hun gjorde til æbleflæsk - i så fald er det en af de ting, hun er kommet på senere, og som ikke har forplanter sig til notaterne 😁

            1 Reply Last reply
            0
            • lbheuschkel@helvede.netL lbheuschkel@helvede.net

              @MThaastrup Det er lidt sjovt, for i dag er æbleflæsk mere som sød marmelade med lidt bacon bidder ovenpå.

              sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
              sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
              sorenmriis@helvede.net
              wrote sidst redigeret af
              #8

              @lbheuschkel @MThaastrup Det der er den slags æbleflæsk jeg er vokset op med hjemme hos mormor og morfar på Fyn…

              mthaastrup@helvede.netM 1 Reply Last reply
              0
              • sorenmriis@helvede.netS sorenmriis@helvede.net

                @lbheuschkel @MThaastrup Det der er den slags æbleflæsk jeg er vokset op med hjemme hos mormor og morfar på Fyn…

                mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
                mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
                mthaastrup@helvede.net
                wrote sidst redigeret af
                #9

                @SorenMRiis @lbheuschkel den marmeladeagtige, eller min mormors?

                1 Reply Last reply
                0
                • mthaastrup@helvede.netM mthaastrup@helvede.net

                  På anden kanal tales om mad/ egnsretter - det fik mig til at finde min mormors gamle husflidsbog fra 1944 frem.

                  Meget original opskrift på æbleflæsk (måske mest som kuriosum), eller i hvert fald af ældre dato 😁.

                  Jeg er ikke en, der ellers har "minder i ting". Men denne kogebog har jeg beholdt. Med min mormors håndskrevne noter og tilføjelser i sirlig skråskrift ♥️

                  sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                  sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                  sorenmriis@helvede.net
                  wrote sidst redigeret af
                  #10

                  @MThaastrup Så vil jeg lige smide min oldemors koge-/bagebog ind i tråden; hun må have startet den omkring 1911, da hun kom ud at tjene første gang. 😉

                  mthaastrup@helvede.netM 1 Reply Last reply
                  0
                  • sorenmriis@helvede.netS sorenmriis@helvede.net

                    @MThaastrup Så vil jeg lige smide min oldemors koge-/bagebog ind i tråden; hun må have startet den omkring 1911, da hun kom ud at tjene første gang. 😉

                    mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
                    mthaastrup@helvede.netM This user is from outside of this forum
                    mthaastrup@helvede.net
                    wrote sidst redigeret af
                    #11

                    @SorenMRiis Neeeej hvor fint 🤩

                    sorenmriis@helvede.netS 1 Reply Last reply
                    0
                    • mthaastrup@helvede.netM mthaastrup@helvede.net

                      @SorenMRiis Neeeej hvor fint 🤩

                      sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                      sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                      sorenmriis@helvede.net
                      wrote sidst redigeret af
                      #12

                      @MThaastrup Den er lidt skrøbelig, så den bor i en kuvert med min mormors følgebrev fra da hun forærede den til min mor... Men af og til kommer den da frem, og vi har da også bagt efter opskrifter fra den. (Jeg har også den sølvske min oldemor fik som afskedsgave fra den første gård hun tjente på.)

                      1 Reply Last reply
                      0
                      Svar
                      • Svar som emne
                      Login for at svare
                      • Ældste til nyeste
                      • Nyeste til ældste
                      • Most Votes


                      • Log ind

                      • Har du ikke en konto? Tilmeld

                      • Login or register to search.
                      Powered by NodeBB Contributors
                      Graciously hosted by data.coop
                      • First post
                        Last post
                      0
                      • Hjem
                      • Seneste
                      • Etiketter
                      • Populære
                      • Verden
                      • Bruger
                      • Grupper