Hvad er det nemmeste at fermentere, hvis jeg nu er gået lidt i stå med fermentering de sidste ti års tid, og det skal være noget småt, som jeg lige kan spise en bid af hver dag?
-
Hvad er det nemmeste at fermentere, hvis jeg nu er gået lidt i stå med fermentering de sidste ti års tid, og det skal være noget småt, som jeg lige kan spise en bid af hver dag? Kan man f.eks. fermentere hvidløgsfed, og er det en god idé?
-
Hvad er det nemmeste at fermentere, hvis jeg nu er gået lidt i stå med fermentering de sidste ti års tid, og det skal være noget småt, som jeg lige kan spise en bid af hver dag? Kan man f.eks. fermentere hvidløgsfed, og er det en god idé?
@hunspirillen jeg er altid lidt påpasselig med hvidløg fordi jeg har hørt de har en tendens til at have bakterierne der giver pølseforgiftning. Dermed ikke sagt at man ikke kan fermentere dem.
Hvad med sauerkraut?
-
@hunspirillen jeg er altid lidt påpasselig med hvidløg fordi jeg har hørt de har en tendens til at have bakterierne der giver pølseforgiftning. Dermed ikke sagt at man ikke kan fermentere dem.
Hvad med sauerkraut?
@reynir Men det får jeg ikke brugt.
-
@reynir Men det får jeg ikke brugt.
@reynir Kan man fermentere radiser? De er også små.
-
@reynir Kan man fermentere radiser? De er også små.
@hunspirillen det tænker jeg godt man kan. Hvis det skal være småt har jeg haft held med jordskokker, og de er i sæson nu
-
@hunspirillen det tænker jeg godt man kan. Hvis det skal være småt har jeg haft held med jordskokker, og de er i sæson nu
@reynir Jeg har haven fuld af jordskokker men jeg er begyndt at være en af dem, der får dårlig mave i dagevis af dem. Jeg ved slf. ikke om det måske hjælper at fermentere dem .
-
@reynir Jeg har haven fuld af jordskokker men jeg er begyndt at være en af dem, der får dårlig mave i dagevis af dem. Jeg ved slf. ikke om det måske hjælper at fermentere dem .
@hunspirillen det var faktisk derfor jeg prøvede at fermentere dem! Men jeg fik fermenteret dem så længe at de blev for sure til at jeg kunne spise nok til at jeg ville få ondt i maven, så jeg fandt aldrig rigtig ud af om det virkede.
Min ægtefælle siger at det hjælper at koge(/stege/bage) jordskokkerne længere tid.Jeg husker at smagen blev syrlig blomsteragtig på en eller anden måde
-
@hunspirillen det var faktisk derfor jeg prøvede at fermentere dem! Men jeg fik fermenteret dem så længe at de blev for sure til at jeg kunne spise nok til at jeg ville få ondt i maven, så jeg fandt aldrig rigtig ud af om det virkede.
Min ægtefælle siger at det hjælper at koge(/stege/bage) jordskokkerne længere tid.Jeg husker at smagen blev syrlig blomsteragtig på en eller anden måde
@reynir Måske prøver jeg fordi det er nemt. Hvor længe fermenterede du dem? Som så var for længe. .
-
@reynir Måske prøver jeg fordi det er nemt. Hvor længe fermenterede du dem? Som så var for længe. .
@hunspirillen det var for nogle år siden, men nok omkring en måneds tid. Kan desværre ikke huske det præcist
-
T tofticles@helvede.net shared this topic