Bestanden af makrel er ved at kollapse.
-
Bestanden af makrel er ved at kollapse. Kokken er ked af det. Det er en hel del af sæsonen, der forsvinder. En nationalfisk, vi ikke længere kan spise. Og han indrømmer, at han har et ansvar, fordi han har promoveret den, mens den stadig var i havene til at fiske. Så hvad skal man gøre i stedet? Ikke spise færre fisk. Man skal bare spise nogle af de andre fisk, der stadig er derude. Det er logikken. Vi spiser bare længere ned i fødekæden, indtil der ikke er mere. https://www.dr.dk/nyheder/indland/farvel-til-makrellen-kendiskok-med-bud-paa-nye-fisk-til-frokostbordet
-
Bestanden af makrel er ved at kollapse. Kokken er ked af det. Det er en hel del af sæsonen, der forsvinder. En nationalfisk, vi ikke længere kan spise. Og han indrømmer, at han har et ansvar, fordi han har promoveret den, mens den stadig var i havene til at fiske. Så hvad skal man gøre i stedet? Ikke spise færre fisk. Man skal bare spise nogle af de andre fisk, der stadig er derude. Det er logikken. Vi spiser bare længere ned i fødekæden, indtil der ikke er mere. https://www.dr.dk/nyheder/indland/farvel-til-makrellen-kendiskok-med-bud-paa-nye-fisk-til-frokostbordet
Det er en af journalisternes vigtigste opgaver at hæve niveauet af den offentlige samtale. Der er grunde til at makrelbestanden er ved at kollapse, som ikke bare handler om makrellen. I en artikel, der handler om vores fiskebestande, er det simpelthen under standard ikke at nævne den allerstørste faktor for den situation vi befinder os i - landbrugets omfang.
-
Det er en af journalisternes vigtigste opgaver at hæve niveauet af den offentlige samtale. Der er grunde til at makrelbestanden er ved at kollapse, som ikke bare handler om makrellen. I en artikel, der handler om vores fiskebestande, er det simpelthen under standard ikke at nævne den allerstørste faktor for den situation vi befinder os i - landbrugets omfang.
Den anden store faktor, som ligger tættere på emnet, det er overfiskeri. Hvis vi vil bevare fisk i vores farvande, så skal der skrues drastisk ned for landbrugets gødning. Men vi skal også fiske mindre indtil bestandene er stabiliseres, især bundtrawle (som pt. er stort set al fiskeri målt i volume). Den eneste grund til at holde fokus på "hvilke andre fisk kan vi så spise" er den danske kultur, hvor vi partout skal bevare den gode stemning. Der kunne være så mange andre måder at indgyde håb på.
-
J jeppe@uddannelse.social shared this topic
F folfdk@helvede.net shared this topic