Skip to content
  • Hjem
  • Seneste
  • Etiketter
  • Populære
  • Verden
  • Bruger
  • Grupper
Temaer
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • Default (No Skin)
  • No Skin
Kollaps
FARVEL BIG TECH
  1. Forside
  2. Ikke-kategoriseret
  3. Så vågner man op og ser en tråd i sit feed om kartoffelmos og ser hvor mange perverse mennesker man følger der laver kartoffelmos af kartofler med skræl.

Så vågner man op og ser en tråd i sit feed om kartoffelmos og ser hvor mange perverse mennesker man følger der laver kartoffelmos af kartofler med skræl.

Planlagt Fastgjort Låst Flyttet Ikke-kategoriseret
22 Indlæg 9 Posters 0 Visninger
  • Ældste til nyeste
  • Nyeste til ældste
  • Most Votes
Svar
  • Svar som emne
Login for at svare
Denne tråd er blevet slettet. Kun brugere med emne behandlings privilegier kan se den.
  • svedigtype@helvede.netS svedigtype@helvede.net

    @tofticles @pmakholm @svuorela Men hvor mange måder -er- er der egentlig at lave kartoffelmos på?

    M måder at mose på x (I ingredienser x P måder at præparere hver ingrediens)?

    Er det egentlig M x I i P'ende 🤔?

    ondekvinde@helvede.netO This user is from outside of this forum
    ondekvinde@helvede.netO This user is from outside of this forum
    ondekvinde@helvede.net
    wrote sidst redigeret af
    #10

    @pmakholm @svedigtype @tofticles @svuorela smør eller olivenolie? (margarine???). Mælk eller fløde eller kogevand? Kun kartofler eller også andre grøntsager? Helt jævn mos eller med lidt klumper? Skrælle eller ej?

    sorenmriis@helvede.netS 1 Reply Last reply
    0
    • ondekvinde@helvede.netO ondekvinde@helvede.net

      @pmakholm @svedigtype @tofticles @svuorela smør eller olivenolie? (margarine???). Mælk eller fløde eller kogevand? Kun kartofler eller også andre grøntsager? Helt jævn mos eller med lidt klumper? Skrælle eller ej?

      sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
      sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
      sorenmriis@helvede.net
      wrote sidst redigeret af
      #11

      @ondekvinde Du glemmer det fundamentale (og beklager at jeg faktisk kun kender de engelske termer for nogle af disse muligheder): Piskeris, potato ricer, masher?

      Og så er der også muligheden for at tilføje ost. Og æggeblomme, hvis den skal gratineres. (Og så er der de forskellige mulige toppings til en gratineret mos, fra ost over krydderurter til hakkede nødder...)

      @pmakholm @svedigtype @tofticles @svuorela

      S 1 Reply Last reply
      0
      • sorenmriis@helvede.netS sorenmriis@helvede.net

        @ondekvinde Du glemmer det fundamentale (og beklager at jeg faktisk kun kender de engelske termer for nogle af disse muligheder): Piskeris, potato ricer, masher?

        Og så er der også muligheden for at tilføje ost. Og æggeblomme, hvis den skal gratineres. (Og så er der de forskellige mulige toppings til en gratineret mos, fra ost over krydderurter til hakkede nødder...)

        @pmakholm @svedigtype @tofticles @svuorela

        S This user is from outside of this forum
        S This user is from outside of this forum
        svuorela@helvede.net
        wrote sidst redigeret af
        #12

        @SorenMRiis @ondekvinde @pmakholm @svedigtype @tofticles jeg har en gang brugt stavblender. Det bliver tapetklister.

        Men ellers er jeg til enten håndmixer eller kartoffelmoser alt efter grovheden

        sorenmriis@helvede.netS 1 Reply Last reply
        0
        • mthaastrup@helvede.netM mthaastrup@helvede.net

          @svedigtype @tofticles @svuorela Deal 😁

          lbheuschkel@helvede.netL This user is from outside of this forum
          lbheuschkel@helvede.netL This user is from outside of this forum
          lbheuschkel@helvede.net
          wrote sidst redigeret af
          #13

          @MThaastrup @svedigtype @tofticles @svuorela

          Hva' vil vi ha'?
          Rosiner! Ananas!
          Hva' vil vi ha'?
          Kartofler med skræl!

          1 Reply Last reply
          0
          • S svuorela@helvede.net

            @SorenMRiis @ondekvinde @pmakholm @svedigtype @tofticles jeg har en gang brugt stavblender. Det bliver tapetklister.

            Men ellers er jeg til enten håndmixer eller kartoffelmoser alt efter grovheden

            sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
            sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
            sorenmriis@helvede.net
            wrote sidst redigeret af
            #14

            @svuorela Jeg undlod bevidst en blender som muligt redskab. Jeg antager trods alt ikke, der findes selvpinere blandt læserskabet her.

            @ondekvinde @pmakholm @svedigtype @tofticles

            pmakholm@social.data.coopP 1 Reply Last reply
            0
            • sorenmriis@helvede.netS sorenmriis@helvede.net

              @svuorela Jeg undlod bevidst en blender som muligt redskab. Jeg antager trods alt ikke, der findes selvpinere blandt læserskabet her.

              @ondekvinde @pmakholm @svedigtype @tofticles

              pmakholm@social.data.coopP This user is from outside of this forum
              pmakholm@social.data.coopP This user is from outside of this forum
              pmakholm@social.data.coop
              wrote sidst redigeret af
              #15

              @SorenMRiis Hvordan ville du egentlig lave en ordentlig rodfrugtpuré? MAse det gennem en si?

              Andre ting ville jeg måske blende, men lige præcis kartoffler, så tror jeg at blenderen gøre noget ved stivelsen.

              @svuorela @ondekvinde @svedigtype @tofticles

              sorenmriis@helvede.netS 1 Reply Last reply
              0
              • S svuorela@helvede.net

                Så vågner man op og ser en tråd i sit feed om kartoffelmos og ser hvor mange perverse mennesker man følger der laver kartoffelmos af kartofler med skræl. Adrbadr.

                folfdk@helvede.netF This user is from outside of this forum
                folfdk@helvede.netF This user is from outside of this forum
                folfdk@helvede.net
                wrote sidst redigeret af
                #16

                @svuorela med alle de gode kommentarer der er under dette indlæg er jeg faktisk en smule fornærmet over du ikke har tagget mig, når nu det er mit indlæg du omtaler 😂

                S 1 Reply Last reply
                0
                • folfdk@helvede.netF folfdk@helvede.net

                  @svuorela med alle de gode kommentarer der er under dette indlæg er jeg faktisk en smule fornærmet over du ikke har tagget mig, når nu det er mit indlæg du omtaler 😂

                  S This user is from outside of this forum
                  S This user is from outside of this forum
                  svuorela@helvede.net
                  wrote sidst redigeret af
                  #17

                  @folfdk Jeg havde troet at jeg ville afspore debatten og ikke levere gode kommentarer - men så kan man blive overrasket 😆

                  1 Reply Last reply
                  0
                  • pmakholm@social.data.coopP pmakholm@social.data.coop

                    @SorenMRiis Hvordan ville du egentlig lave en ordentlig rodfrugtpuré? MAse det gennem en si?

                    Andre ting ville jeg måske blende, men lige præcis kartoffler, så tror jeg at blenderen gøre noget ved stivelsen.

                    @svuorela @ondekvinde @svedigtype @tofticles

                    sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                    sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                    sorenmriis@helvede.net
                    wrote sidst redigeret af
                    #18

                    @pmakholm Jeg ville nok bare bruge min kartoffelpresser til de fleste lejligheder - men hvis den skulle være helt perfekt, ville jeg nok passere den gennem en finmasket si.

                    Og ja, blender (og elpisker hvis brugt for længe) kan gøre kartoffelmos "lang". Hvis man bruger en elpisker kan man delvist forebygge dette ved at tilføje rigelige mængder smør i starten; fedtet gør åbenbart noget på et molekylært niveau, jeg ikke helt forstår.

                    @svuorela @ondekvinde @svedigtype @tofticles

                    tofticles@helvede.netT 1 Reply Last reply
                    0
                    • sorenmriis@helvede.netS sorenmriis@helvede.net

                      @pmakholm Jeg ville nok bare bruge min kartoffelpresser til de fleste lejligheder - men hvis den skulle være helt perfekt, ville jeg nok passere den gennem en finmasket si.

                      Og ja, blender (og elpisker hvis brugt for længe) kan gøre kartoffelmos "lang". Hvis man bruger en elpisker kan man delvist forebygge dette ved at tilføje rigelige mængder smør i starten; fedtet gør åbenbart noget på et molekylært niveau, jeg ikke helt forstår.

                      @svuorela @ondekvinde @svedigtype @tofticles

                      tofticles@helvede.netT This user is from outside of this forum
                      tofticles@helvede.netT This user is from outside of this forum
                      tofticles@helvede.net
                      wrote sidst redigeret af
                      #19

                      @SorenMRiis @pmakholm @svuorela @ondekvinde @svedigtype Som vi siger hvor jeg kommer fra: Den der smør' godt, kør' godt. Altid smør i starten 😁 ( og så kan vi godt li den sådan lidt grov.

                      sorenmriis@helvede.netS 1 Reply Last reply
                      0
                      • tofticles@helvede.netT tofticles@helvede.net

                        @SorenMRiis @pmakholm @svuorela @ondekvinde @svedigtype Som vi siger hvor jeg kommer fra: Den der smør' godt, kør' godt. Altid smør i starten 😁 ( og så kan vi godt li den sådan lidt grov.

                        sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                        sorenmriis@helvede.netS This user is from outside of this forum
                        sorenmriis@helvede.net
                        wrote sidst redigeret af
                        #20

                        @tofticles Min kæreste kan ikke lide "klumper" i mosen - og han foretrækker den lidt blødere, end jeg ville lave den til mig selv.

                        Så selvom jeg godt kan lide en lidt fast kartoffelmos med en smule struktur (og er helt ligeglad med, om der er skræl i eller ej), laver jeg altid blød, fuldstændigt fin kartoffelmos uden skræl - hvad gør man ikke for kærligheden!

                        @pmakholm @svuorela @ondekvinde @svedigtype

                        folfdk@helvede.netF 1 Reply Last reply
                        0
                        • sorenmriis@helvede.netS sorenmriis@helvede.net

                          @tofticles Min kæreste kan ikke lide "klumper" i mosen - og han foretrækker den lidt blødere, end jeg ville lave den til mig selv.

                          Så selvom jeg godt kan lide en lidt fast kartoffelmos med en smule struktur (og er helt ligeglad med, om der er skræl i eller ej), laver jeg altid blød, fuldstændigt fin kartoffelmos uden skræl - hvad gør man ikke for kærligheden!

                          @pmakholm @svuorela @ondekvinde @svedigtype

                          folfdk@helvede.netF This user is from outside of this forum
                          folfdk@helvede.netF This user is from outside of this forum
                          folfdk@helvede.net
                          wrote sidst redigeret af
                          #21

                          @SorenMRiis
                          Ja, og hvad gør man ikke for brændende kærlighed!

                          @tofticles @pmakholm @svuorela @ondekvinde @svedigtype

                          svedigtype@helvede.netS 1 Reply Last reply
                          0
                          • folfdk@helvede.netF folfdk@helvede.net

                            @SorenMRiis
                            Ja, og hvad gør man ikke for brændende kærlighed!

                            @tofticles @pmakholm @svuorela @ondekvinde @svedigtype

                            svedigtype@helvede.netS This user is from outside of this forum
                            svedigtype@helvede.netS This user is from outside of this forum
                            svedigtype@helvede.net
                            wrote sidst redigeret af
                            #22

                            @folfdk @SorenMRiis @tofticles @pmakholm @svuorela @ondekvinde

                            Det kommer nok ikke som den store overraskelse at lige netop den ret er @tofticles og min hofret ... 😂

                            1 Reply Last reply
                            0
                            Svar
                            • Svar som emne
                            Login for at svare
                            • Ældste til nyeste
                            • Nyeste til ældste
                            • Most Votes


                            • Log ind

                            • Har du ikke en konto? Tilmeld

                            • Login or register to search.
                            Powered by NodeBB Contributors
                            Graciously hosted by data.coop
                            • First post
                              Last post
                            0
                            • Hjem
                            • Seneste
                            • Etiketter
                            • Populære
                            • Verden
                            • Bruger
                            • Grupper