Dette opslag må gerne fjernes, hvis det skønnes for reklame-agtigt - men:
Vi har før talt om Tutanota som et godt Farvel Big Tech-bud på noget, der er bedre end Outlook- eller Gmail-adresse. Jeg har selv haft brugt dem, og de er good people.
De fejrer World Quantum Day og tilbyder i den anledning første måned gratis - hvis man vil prøve værktøjerne af.

mj-j
Indlæg
-
World Quantum Day: Tilbud på Tutanota -
Zen SocialMen det betyder jo altså også, at den ligesom Oase hænger på en enkelt person - som skal synes, at det også er interessant om et halvt, to eller fem år, hvis det skal leve videre.
-
Zen SocialDer er i hvert fald ikke nævnt noget.
Jeg tænkte et øjeblik, at fordi han nævner “cirkler” i stedet for grupper, så kunne det være i familie med Circles - men det ser ikke sådan ud.
@malte Den engelsksprogede udgave linker trods alt stadig tilbage til Liisberg Consulting ApS - og den virksomhed har eksisteret siden 2011, så den er ikke en døgnflue.
@bobslaede Jeg syntes også, at prisstrukturen - om den så er langtidsholdbar eller ikke - var en interessant måde. -
Din unikke adresse i fediversetDet kunne være rart, hvis det virkede på samme måde som det med bekræftede links - at man kunne indsætte en stump kode på sin hjemmeside, så konto B på tjeneste 2 kunne loope tilbage og sige “Den tilhører Henning… Ligesom i øvrigt konto A på tjeneste 1”.
-
Er der nogen der har checket MeWeJeg prøvede den, da den var forholdsvist ny. Jeg tror, at det var i forbindelse med at identi.ca lukkede, at vi søgte noget nyt. En del gik på MeWe.
Der var ikke noget i vejen med den som udgangspunkt. Den fik dog hurtigt ligesom Ello rigtigt mange brugere, der var glade for dens lidt mere free speech -agtige tilgang - og sådan noget virker jo magnetisk på folk, der siger skøre ting. Så den fik hurtigt et ry for at tiltrække den type, der nu lever deres socialt-medie-liv på Gab og Truth Social - og det fik folk til at gå væk. Jeg har aldrig set nogen folde sig skørt ud på MeWe, men jeg har rimeligvis heller ikke opsøgt dem. Gruppen af mennesker, jeg gerne ville have forbindelse til, svandt bare til ingen - og så lukkede jeg dér. -
Podcast: Can Europe End Its Dependence on US Tech?Den seneste episode af Tech Won’t Save us er et interview med Aline Blankertz, som er en tysk økonom med speciale indenfor digital politik og platformsøkomomi - med titlen Can Europe End Its Dependence on US Tech?
Jeg syntes, at hendes kommentarer om europæisk afhængighed af teknologi fra de store virksomheder, som primært er fra USA, gav god mening - og i øvrigt også, at hun ikke er blind for, at den bevægelse også påvirkes af europæiske teknologivirksomheder, som vejrer morgenluft. -
Techtopia-afsnittet 1. april om nyt socialt medie for Danmark@olel@mastodon.social Good point med pixi-instruksen.
Det er intuitivt nok, når man forbinder Mastodon med Mastodon.
Så forbinder man den med Misskey eller Pleroma, som er sammenligneligt Twitter-agtige. Stadig til at forstå.
Så forbinder man med eksempelvis Pixelfed eller Peertube. Det er måske stadig derhenad og til at forstå.
Så forbinder man til Friendica. Det er et Facebook-agtigt forum. Men hvis man svarer der med en af sine andre identiteter, så begynder den diskussion at gå over i ens andre medier, og man undrer sig en anelse.
Så forbinder man til et forum som dette her. Og så begynder de mennesker, man følger dér og andre steder, at dukke op i ens Mastodon-feed i gang med at diskutere det, man diskuterede på forummet. Fordi man ser det, får man øje på et indlæg af… sig selv.Man kan godt prøve at tegne det op. Logikken er ikke så vanskelig - det er mest resultaterne, hvor man tænker "nå ja, det ville selvfølgelig vise sig sådan.
-
Techtopia-afsnittet 1. april om nyt socialt medie for Danmark@olel@mastodon.social Det er virkelig et spørgsmål om netværket, der driver det hele.
Jeg har netop den modsatte oplevelse: På Twitter oplevede jeg alt som en direkte eller indirekte pressemeddelelse, og på Mastodon oplever jeg folk tale ret personligt om deres egen situation, betragtninger og oplevelser.
Det er min erfaring med de mennesker, jeg følger, at der er utroligt højt til loftet og en forventning om respekt og tolerance - og derfor bruger jeg min tid dér.
Som @voss@friendica.dk siger: Hvis det hele var ActivityPub, altså med fedivers-tilgangen, så ville det slet ikke være et problem, at éns forældre er på Facebook, éns nørdvenner på Friendica, éns kolleger på Bluesky, éns børn på Instagram - for så kunne man klikke ind i det med den konto, man selv har - følge og kommentere. Så det ville give mere fleksibilitet - Friheden til at vælge, som man sagde i sin tid. -
Indlæg: Dansk digitalisering set udefraI DataEthics-nyhedsbrevet, der landede i morges, var der en interessant kommentar fra en herboende tysker, som sammenligner kortsigtet dansk teknologi-Iver med det tyske perspektiv:
A German Living Danish Digitalisation
Han taler blandt andet om afhængigheden af Facebook og at man har en masse redskaber, men ikke af den grund nødvendigvis en dybere teknologiforståelse.
Jeg syntes, at det var et interessant indblik, på en gang udefra og indefra.
(Via @pernillet@mastodon.online ) -
FYI : Henrik Føhns fra Ingeniørforeningen indkalder til mødeEn hverdag 14-17 er et lidt hårdt tidspunkt - men måske kan det lykkes.
-
Mozilla Thundermail, alternativ til Gmail/365De har taget nogle lidt triste drejninger på det seneste.
-
Techtopia-afsnittet 1. april om nyt socialt medie for DanmarkHvad angår ATProto - som jeg ikke har nogen interesse i overhovedet, men altså, laboremus pro populo - så havde Techcrunch en artikel om ATProto-apps:
Beyond Bluesky: These are the apps building social experiences on the AT Protocol -
Techtopia-afsnittet 1. april om nyt socialt medie for Danmark@marcusxms@friendica.dk Jeg synes, at diskussionen om Friendica er interessant. Den har jo features hele vejen rundt og formatteringsmuligheder, som Facebook aldrig har været i nærheden af. Så det føles mere, som om der er behov for noget moderne kosmetik fremfor at fokusere på funktionaliteten.
Da jeg skrev om Diaspora den anden dag slog det mig også (igen), at den allerede tidligt i dens levetid havde formattering, sm FB aldrig har checket ind i.
Vi kan tilføje lige så meget funktionalitet, som vi har lyst til. Men en sandhed er jo også, at en meget stor del af det, folk skriver på Twitter, er et par linier og et link, og så afsted. Så udvikling er ikke nødvendigvis i denne sammenhæng det, som de teknologisk anlagte ser det som. -
Mozilla Thundermail, alternativ til Gmail/365Jeg skulle lige kigge rundt i krogene og sikre mig, at artiklen ikke havde sit udspring 1. april - men det ser nu pålideligt nok ud:
Mozilla launching “Thundermail” email service to take on Gmail, Microsoft 365
Jeg kan se, at det baserer sig på en note i deres udviklercommunity fra 28. marts, trods alt.
Jeg håber virkelig, som i virkelig, at det ikke kommer sig af, at de har set sig lune på AI og gerne vil have træningsdata, for så skyder de virkelig sig selv i foden med stor kaliber. -
Techtopia-afsnittet 1. april om nyt socialt medie for Danmark@simonjust@mstdn.dk @voss@friendica.dk Mit bud ville være, at det til dels har afsæt i, at Free Our Feeds fik meget medvind - og de er af en eller anden grund rasende lune på ATProto.
-
Selvhjælpscafé den 31. i ungdommens demokratihus: Kom med og hjælp til?Så blev jeg selvfølgelig forhindret alligevel. Men fortæl meget gerne, hvis I eksperimenterer med noget spændende!
-
Klistermærker og sloganmaskine@fritjof Det tænker jeg ville kræve en grad af overskud, jeg efterlod i et tidligere årti.
Men det kan være ret fint, hvis man går op i det (og ikke er helt så grafisk ubehjælpsom, som jeg var). -
Klistermærker og sloganmaskineFun fact: For 14 år siden var der et fænomen, der hed Fri IT.
Se Fri IT #2. -
Indlæg: Fra harme til ambitioner og planer for dansk digital selvstændighedDavid Heinemeier Hansson skriver om open source og dansk uafhængighed i indlægget Fra harme til ambitioner og planer for dansk digital selvstændighed.
Det er et meget klart holdningsindlæg på, hvad det bør være rimeligt at kræve i udviklingen af de offentlige tjenester.
Han skrev i forrige uge også det tydelige indlæg Slut med amerikanske skyer til offentlig IT i Danmark - som åbner med:Det er simpelthen pinligt, at Aula ligger i Amazons sky
Så er startskuddet ligesom affyret.
-
Selvhjælpscafé den 31. i ungdommens demokratihus: Kom med og hjælp til?Jeg tager min Linux-computer med, hvis nogen vil kigge - og så tager jeg en Android-telefon med, som ikke længere får opdateringer, og som jeg tænker at forsøge at lægge Google-fri LineageOS på…